Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το αλουμίνιο ανοδίωσης

Χρόνος απελευθέρωσης: 2023-04-07 14:21:38  Hits: 13

1. Πώς είναι το αλουμινένιο ανοδιωμένο;

to προετοιμασία του αλουμινίου για ανοδίωση, η επιφάνεια καθαρίζεται αρχικά και ξεπλύνεται και στη συνέχεια τοποθετείται σε λουτρό κάποιου ηλεκτρολυτικού διαλύματος όπως το θειικό οξύ. Ένας ηλεκτρολύτης είναι μια ηλεκτρικά αγώγιμη λύση με πολλά θετικά και αρνητικά ιόντα που θέλει να ανταλλάξει. Ο ηλεκτρολύτης. Το ηλεκτρικό ρεύμα σε αυτό το κύκλωμα προκαλεί την προσέλκυση θετικών ιόντων στις αρνητικές πλάκες και τα αρνητικά ιόντα να συρρέουν στη θετική άνοδο, το κομμάτι αλουμινίου. Τι είναι ένα στρώμα φραγμού στην ανοδίωση; Αυτοί οι πόροι σχηματίζουν ένα γεωμετρικά κανονικό πρότυπο και αρχίζουν να διαβρώνουν στο υπόστρωμα. Το αλουμίνιο στην επιφάνεια συνδυάζεται με τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα Ο2 για τη δημιουργία οξειδίου του αργιλίου. Αυτό ονομάζεται στρώμα φραγμού, μια υπεράσπιση ενάντια σε περαιτέρω χημικές αντιδράσεις σε αυτά τα σημεία.

like κοίλες δομές.

όσο το ρεύμα εφαρμόζεται τόσο μεγαλύτερη είναι η διείσδυση αυτών των στηλών. Για τυπικές επικαλύψεις μη

hard, το βάθος μπορεί να είναι μέχρι 10 μικρά. Μόλις επιτευχθεί αυτό το επίπεδο και εάν δεν απαιτείται χρώμα, η διαδικασία έχει σταματήσει και η επιφάνεια μπορεί να σφραγιστεί απλά με έκπλυση στο νερό. Αυτό θα σας αφήσει με μια σκληρή, φυσική επίστρωση οξειδίου του αργιλίου, ικανή να αντέξει χημική επίθεση και πολύ ανθεκτική στο μηδέν. Το οξείδιο του αλουμινίου έχει βαθμολογηθεί 9 από τις 10 στην κλίμακα σκληρότητας MOHS, που σημαίνει δεύτερη μόνο στο Diamond.

3. Τι είναι το σκληρό ανοδιωτικό; Αυτό παράγεται με τη συνέχιση του ηλεκτρικού ρεύματος έως ότου το βάθος των πόρων υπερβαίνει τα 10 μικρά, μέχρι 25 μικρά ή ακόμα περισσότερο. Αυτό χρειάζεται περισσότερο χρόνο και είναι ακριβότερο, αλλά παράγει ένα ανώτερο αποτέλεσμα.

-

4. Το αλουμίνιο χρειάζεται προστασία διάβρωσης; Τι είναι η οξείδωση; Απλώς σημαίνει να αντιδράσετε με οξυγόνο. Και το οξυγόνο είναι πολύ αντιδραστικό, σχηματίζοντας εύκολα ενώσεις με τα περισσότερα άλλα στοιχεία. Όταν το αλουμίνιο εκτίθεται στην ατμόσφαιρα, σχηματίζει γρήγορα ένα στρώμα οξειδίου του αργιλίου στην επιφάνεια και αυτό το στρώμα παρέχει ένα βαθμό προστασίας από περαιτέρω διάβρωση. Η όξινη βροχή, το αλμυρό νερό και άλλοι μολυντές μπορούν ακόμα να εκμεταλλευτούν αδυναμίες στην παθητικοποίηση της επιφάνειας. Ακόμη και τα σύγχρονα κράματα θα διαφέρουν ως απάντηση σε αυτή την περιβαλλοντική έκθεση, που κυμαίνονται από απλή επιφάνεια αποχρωματισμού μέχρι τη μηχανική αποτυχία.-


5. Πώς προστίθεται το χρώμα στο μεταλλικό ανοδιωμένο; Αυτή είναι η πραγματική ιδιοφυΐα αυτής της διαδικασίας. Οι ωραίοι, σταθεροί πόροι που χαράσσονται στην επιφάνεια είναι ιδανικοί για την εισαγωγή αποχρώσεων ή χρωστικών ουσιών. Στη συνέχεια είναι μόνιμα σφραγισμένη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ανοδιωμένα χρώματα είναι τόσο ανθεκτικά - δεν μπορούν να γδαρθούν μακριά από την επιφάνεια, επειδή στην πραγματικότητα τα χρώματα είναι βαθιά κάτω και μπορούν να αφαιρεθούν μόνο με άλεση μακριά το υπόστρωμα.

6. Γιατί το ανοδιωμένο αλουμίνιο έχει πάντα αυτή τη χαρακτηριστική μεταλλική λάμψη; Αυτό προκαλείται από δύο παράγοντες. Ένα, λόγω της ομοιόμορφης ηλεκτρικής

chemical χάραξη, μια τραχιά επιφάνεια παραμένει πίσω. Όσο πιο βαθιά οι πόροι, τόσο πιο σκληρή θα είναι η επιφάνεια, αλλά τα χρώματα θα είναι επίσης πολύ πιο ανθεκτικά. Το φως που αναπηδά πίσω για να χτυπήσει το μάτι σας θα είναι στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός δύο ξεχωριστών μήκους κύματος που αλληλεπιδρούν καθώς αντανακλούν από ελαφρώς διαφορετικές επιφάνειες. Αυτό προκαλεί τη διακριτική λάμψη της ανοδίωσης αλουμινίου.

7. Μπορούν τα υλικά εκτός από το αλουμίνιο να ανοδιωμένα; ​​

yes. Η ανοδίωση συνεργάζεται επίσης με μαγνήσιο, τιτάνιο και ακόμη και αγώγιμα πλαστικά. Είναι φθηνό, αξιόπιστο και εξαιρετικά ανθεκτικό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιείται τόσο συχνά σε αρχιτεκτονικά εξαρτήματα, επειδή είναι τόσο όμορφο όσο και σχεδόν αδιαπέραστο για τις επιπτώσεις των καιρικών συνθηκών.


8. Γιατί είναι αδύνατο να ανοδιωτούμε ένα ολόκληρο μέρος;

anodizing απαιτεί ότι ένα μέρος βυθίζεται σε μια σειρά χημικών λουτρών. Κρατώντας ένα μέρος στη θέση απαιτεί να τοποθετηθεί σε μια κρεμάστρα κάποιου είδους για να μην πέσει στο κάτω μέρος της δεξαμενής. Όπου

101 · ver Το εξάρτημα συγκράτησης αγγίζει το τμήμα, αυτή η περιοχή θα μπλοκαριστεί και οι χημικές ουσίες ανοδίωσης δεν θα λειτουργούν σωστά. Γι 'αυτό είναι έξυπνο να σχεδιάσετε ένα μέρος από την πλευρά σας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συγκράτηση, αλλά που δεν θα επηρεαστεί δυσμενώς καλλυντικά.

&when Επικοινωνήστε μαζί μας για μια ελεύθερη προσφορά και αναθεώρηση έργου, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε συμβουλές για τις πολλές διαφορετικές υπηρεσίες φινιρίσματος που προσφέρουμε για ταχείες πρωτοβάτες και τη χαμηλή παραγωγή#volume. Οι ειδικοί μας θα σας βοηθήσουν να βρείτε τη λύση που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας, χρόνο στην αγορά και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ας ξεκινήσουμε σήμερα!

Προηγούμενος: Όλα όσα πρέπει να ...

Επόμενο: Κατασκευή σύνθετω...